Saturday, August 29, 2015

Ebook Terkini 2015 : Panduan lengkap "Pengenalan Kepada Adobe Illustrator"

ebook belajar illustrator


3 CD lengkap untuk mempelajari asas illustrator dan photoshop,
format .pdf boleh dibaca di laptop dan mobile.

Sesuai bagi yang tiada asas dalam rekaan grafik atau yang meminati rekaan grafik dan ingin lebih mendalami ilmu dan kemahiran di dalam perisian grafik.

- Penulisan sepenuhnya dalam Bahasa Malaysia!
- Cara Mudah dan pantas untuk menguasai Photoshop dan Illustrator!
- Gaya penulisan yang mudah difahami dan santai!
- Gambar berwarna turut disertakan bagi setiap topik 
- format ebook PDF, mudah dioperasi oleh pc, laptop
dan tablet anda!
- ditulis oleh encik Abdul Azim Bin Abdul Halim (Pakar Industri Negara - Subsektor Multimedia)

Bonus CD Illustrator
- Cartoon Tracing
- 1 Video Tutorial Logo

Harga Promosi Merdeka
3 CD Lengkap RM150
*Termasuk kos Penghantaran Poslaju (Malaysia)

Pembelian CD Berasingan
  1. Ebook Pengenalan Kepada Photoshop SIRI 1, RM40
  2. Ebook 39 Senjata Rahsia Photoshop SIRI 2, RM50
  3. Ebook Pengenalan Kepada Illustrator, RM65
  4. Kos Poslaju RM10 (Malaysia)

Penghantaran:
1. COD Ayer keroh, Melaka
2. PosLaju ke seluruh Malaysia

TEMPOH PENGHANTARAN
Ebook akan diposkan bermula pada 3 September 2015

Hubungi kami untuk tempahan dan pertanyaan lanjut
WhatsApp/SMS/Call : +6 019 668 6643
Web : http://www.pixiestudio.com.my/V2/ebook.html

belajar asas adobe illustrator , ebook illustrator , ebook belajar illustrator , rekaan grafik , ebook belajar photoshop , tutorial belajar photoshop , ebook bahasa malaysia belajar illustrator dan photoshop , kelas photoshop , kelas illustrator , ebook bahasa malaysia rekaan grafik , ebook rekaan grafik , ebook grafik , ebook grafik bahasa malaysia , ebook grafik bahasa melayu , panduan belajar grafik , panduan belajar adobe illustrator , cara membuat logo , logo design , how to create logo , buy photoshop ebook , buy illustrator ebook , ebook photoshop illustrator

Monday, March 24, 2014

Rekaan Konsep Baru Laman Web Pixie Studio 2014

rekaan laman web

rekaan laman web

Salam,

Terima kasih atas kunjungan setia anda ke laman blog ini, kali ini kami akan review sedikit mengenai projek rekaan terbaru yang masih dalam pembinaan konsep. Rasanya agak lama laman web rasmi Pixie Studio tidak diberi sentuhan kemaskini rekaan secara menyeluruh, tetapi bagi tahun 2014 kami amat bertegas untuk menyiapkan juga laman web baru ini.

Setelah kajian ringkas dibuat (almaklumlah masa tak banyak hehe) kami tertarik dengan konsep rekaan trend terkini iaitu Flat & Minimalist design. Konsep ini sangat bersesuaian dengan perjalanan perniagaan Pixie Studio selama ini.

Konsep ini amat menarik untuk diexplore dengan lebih mendalam, kerana ianya sebenarnya sangat mencabar kerana rekaan perlu dibuat seringkas mungkin dengan rekaan objek2 yang mengambarkan mesej tertentu. Tiada lagi gradient, texture, pattern, dan efek2 yang kebiasaaan digunakan dalam rekaan Pixie Studio selama ini. Namun rekaan ini menampakkan kesederhaan dan apa yang penting adalah mesej dapat disampaikan dengan mudah dan sempurna. Konsepnya lebih santai dan mudah. Oh yea, kartun juga nampak lebih lucu walaupun macam serius je hehe :)

Sampai di sini sahaja coretan kali ini, insyaAllah kami akan cari masa untuk kemaskini laman web di masa akan datang.

Sebarang komen dan cadangan boleh diajukan di email kami di ps@pixiestudio.com.my atau whatsApp & telegram ke 019 668 6643

tq! ^^
Rekaan Penuh laman web Pixie Studio
Gambaran Konsep Penuh Halaman Depan Laman web Pixie Studio 2014

Wednesday, March 5, 2014

Rekaan Facebook Timeline Cover untuk Asmah Shoppe


khidmat rekaan facebook timeline cover
Rekaan Facebook Timeline Cover | Asmah Shoppe | https://www.facebook.com/AsmahShoppe
Salam,

Job : Facebook Timeline Cover
Rekaan oleh : Pixie Studio
Client : Asmah Shoppe

Rekaan berkonsepkan islamic modern & clean, bertemakan warna hijau daun dan fokus untuk menyerlahkan kekuatan produk serta nilai barangan yang dijual. Bagi yang berminat untuk mendapatkan sebutharga rekaan facebook timeline cover, boleh whatsApp/Telegram kami di 019 668 6643 atau emailkan ke ps@pixiestudio.com.my

Terima Kasih :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tempahan Facebook Timeline Cover , Tempahan Facebook Timeline Cover Murah , Tempahan Facebook Timeline Cover Unik , Tempahan Facebook Timeline Cover Untuk Perniagaan , Perkhidmatan Rekaan Facebook Timeline Cover , Tempahan Facebook Timeline Cover , Tempahan Facebook Timeline Cover Design , Tempahan Facebook Timeline Cover Pixie Studio , Tempahan Facebook Timeline Cover Malaysia , Tempahan Facebook Timeline Cover Harga Berpatutan , Tempahan Facebook Timeline Cover Designs, Facebook Timeline Cover Designs , Rekaan Facebook Timeline Cover , Saiz Facebook Timeline Cover , Creative Facebook Timeline Cover , Tempahan Facebook Timeline Cover Kreatif , Tempahan Facebook Timeline Cover Melaka , Tempahan Rekaan Banner Blog , Tempahan Facebook Timeline Cover Harga Sangat Murah , Facebook Timeline Cover oleh Pixie Studio , Perkhidmatan Design , Perkhidmatan Membuat Facebook Timeline Cover , Khidmat Design Cover Photo facebook Timeline , facebook timeline cover design inspiration , facebook timeline cover page

Wednesday, September 11, 2013

Hasil Karya : Facebook Cover Timeline bersempena sambutan kemerdekaan ke 56 tahun


Rekaan FB Cover Timeline sempena sambutan kemerdekaan
Salam, kali ni kami berkesempatan untuk menghasilkan rekaan FB Cover ini untuk kesemua page perniagaan kami bagi memeriahkan & merasai bahang-bahang sambutan kemerdekaan di Malaysia bagi tahun 2013. Idea rekaan bagi tahun ini kami gabungkan serba sedikit elemen-elemen Raya Aidilfitri dan Kemerdekaan kerana sambutan kali ini adalah masih dalam bulan syawal.

Rekaan kali ini ringkas, dengan menampilkan tokoh-tokoh tunjang utama negara dari dulu hingga sekarang dan diserasikan bersama Jalur Gemilang sudah memadai dengan tema dan idea bagi kemerdekaan.
Mesej yang hendak disampaikan dalam rekaan kali ini adalah keamanan dan kesejahteraan yang mampu dicapai sehingga hari ini. Dengan pembangunan yang semakin moden dan serba canggih diharapkan kita mampu meletakkan Malaysia di peta dunia ke hadapan dengan lebih Maju dan Aman Sejahtera.

Berminat untuk mempunyai FB Cover untuk Facebook anda/perniagaan anda?
Hubungi kami segera di 019 668 6643

Friday, April 12, 2013

Rekaan & Cetakan Button Badge Pelanggan

 Button Badge Kucing the Cat (Edisi Terhad) oleh Contengconteng.com


Salam & Hai :)

Inginkan kami merealisasikan cetakan & ilustrasi lakaran anda ke dalam bentuk Button Badge seperti gambar di atas, ianya sesuai dijadikan sebagai hadiah / produk untuk dijual bersama produk utama perniagaan anda.

Rekaan & cetakan ini dihasilkan untuk pelanggan setia kami iaitu Contengconteng
Berminat untuk mendapatkan button badge yang menarik & tentunya eksklusif ini? Layari laman web mereka :)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan khidmat rekaan & cetakan button badge dari Pixie Studio layari laman blog kami di bawah :
Blog : http://printbuttonbadge.blogspot.com
Facebook : http://www.facebook.com/printbuttonbadge

Wednesday, April 10, 2013

Sertai Instagram Pixie Studio

Salam & Hai :)

Jom sertai INSTAGRAM Pixie Studio bagi mengikut segala perkembangan kami dan anda juga boleh terus berkomunikasi dengan mudah hanya mengikuti Instagram kami. Kami nantikan anda di sana! ^^


Terima kasih kerana terus menerus mengikuti perkembangan kami (terutamanya pengikut dari sejak 2009 & pengikut baru) dan memberi sokongan kepada kami untuk terus berada di dalam industri ini. Segala komen & pendapat boleh terus diemailkan ke ps@pixiestudio.com.my atau melalui SMS/WhatsApp kami 019 668 6643

p/s: Kami sedang mengemaskini blog & nantikan perubahan blog ini :)

Thursday, January 17, 2013

Button Badge Pixie Studio PERCUMA!


























Salam! ^^

Berita baik untuk pelanggan Pixie Studio, bermula pada tahun 2013, setiap pembelian atau tempahan perkhidmatan di Pixie Studio anda akan memperolehi Button Badge UNIK & EKSKLUSIF dari kami iaitu Button Badge Jr.Bee. Setiap pembelian produk anda akan memperolehi 1 Button Badge dari kami. Terdapat 5 variasi warna kesemuanya. Kumpulkan sementara stok masih ada! ^^

Terima Kasih kerana terus setia bersama kami.

Jangan Lupa untuk LIKE facebook kami di http://www.facebook.com/pixiestudio

"Selamat Tahun Baru 2013"

Wednesday, November 28, 2012

Terkini : Rekaan Kad Kahwin inspirasi Galaxy Tab




Salam,

Kad berinspirasikan Galaxy Tab, atau lebih dikenali sebagai Tab Pixie 2.0 telah diperkenalkan. Beberapa nilai tambah telah dikemaskini di dalam rekaan ini. Antara ciri-ciri tambahan adalah :
- Rekaan frame telah dinipiskan bertujuan memberikan lebih ruang untuk maklumat dan gambar
- dua bentuk penjuru boleh dipilih (tajam / bulat)
- kartun lebih besar dan terperinci
- info teks telah dibesarkan
- doa untuk pengantin (Rumi) dimasukkan
- peta telah dibesarkan

Tempahan minimum hanya 500pcs sahaja. Untuk melihat harga dan promosi terkini jom layari http://kadkahwinpixie.blogspot.com

info lanjut : 019 668 6642 (Pn Wani) | ps@pixiestudio.com.my | FB :pixiestudio

Sunday, April 22, 2012

Merchandise terbaru : Magnet Badge


Custom made Magnet Badge
sesuai dijadikan hadiah bagi tetamu majlis perkahwinan, hadiah hari keluarga, cenderahati majlis keraian, dan lain-lain.

Material : Plastik
Color : Fullcolor
Printing Type : Laser (Best Quality)

Saiz 4.3cm
60 pcs : RM2.35/pcs
100pcs: RM2.15/pcs
300pcs: RM1.75/pcs
500pcs: RM1.60/pcs

Saiz 5.8 cm
60pcs : RM2.70/pcs
100pcs : RM2.50/pcs
300pcs : RM2.10/pcs
500pcs : RM1.95/pcs

Caj Tambahan (pilihan)
Simple Design : RM15-RM55
Cartoon Design : RM55-RM100
Vector Design : RM55-RM100


Tempahan siap dalam 7 hari bekerja

Untuk tempahan, emailkan order@pixiestudio.com.my beserta butiran berikut:

Butiran Diri
Nama:
No h/p:
Alamat penghantaran:
Anggaran tarikh guna badge:

Butiran Tempahan
Kuantiti:
Saiz:
Design: (sendiri / tiada)

Untuk maklumat dan pertanyaan segera, hubungi Mr Pixie di 0196686643 atau Mrs Pixie di 0196686642.

* Jom sertai keluarga Pixie di facebook www.facebook.com/pixiestudio. Jangan lupa like kami sekali ya ^^




Thursday, April 19, 2012

Buletin terbaru Pixie Studio

Salam sejahtera dan selamat bertemu kembali semua.
Krew Pixie Studio ingin memohon jutaan maaf kepada pembaca yang mengikuti blog kami kerana tidak berkesempatan untuk mengemaskini blog sehingga kini.
Namun, bagi yang aktif di Facebook, kami sentiasa sedia untuk berurusan dengan anda di Facebook kami www.facebook.com/pixiestudio =)
Untuk makluman semua, Pixie Studio kini sudah beroperasi sepenuhnya di MITC Melaka. Bagi anda yang tinggal di kawasan berhampiran dan juga yang singgah ke Melaka, jangan lupa temui kami Mr dan Mrs Pixie bagi melihat sendiri (nak beli pun boleh =) ) merchandise Pixie Studio dan melihat artwork2 kami di studio MITC.
Jadual training class Pixie Studio juga sudah dirombak bagi memberi fleksibeliti kepada semua golongan yang berminta untuk menyertai kurus grafik dan multimedia yang dianjurkan khas oleh Mr Pixie. Untuk maklumat lanjut berkenaan jadual kursus, sila layari http://www.pixietrainingclass.blogspot.com/2012/04/kelas-grafik-photoshop-cs3-illustrator.html
Pixie Studio juga kini telah menambah beberapa lagi perkhidmatan dan merchandise terbaru iaitu perkhidmatan rekaan dan cetakan kad kahwin, tag, dan juga magnet badge yang sesuai dijadikan cenderahati majlis perkahwinan, hari keluarga dan juga majlis keraian lain.
Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan berhubung terus dengan krew Pixie Studio, hubungi kami di ms_pixiestudio.com.my. Jangan lupa sertai kami di Facebook Pixie Studio untuk maklumat dan maklumbalas segera.
Jumpa lagi di entri akan datang,
salam ceria dari krew Pixie Studio ^^